The National Gallery

London, UK

Selldorf Architects was selected in July 2021 as lead of a multidisciplinary team to create a more welcoming, inclusive and accessible National Gallery on the occasion of their upcoming 2024 bicentenary. Working alongside Purcell, Vogt Landscape, Arup, L’Observatoire, Pentagram, Kaizen and Kendrick Hobbs, the scope includes remodeling parts of the Sainsbury Wing, the public realm, as well as a new Research Centre and Members Space in the Wilkins Building.

A revived, more open Sainsbury foyer will receive more natural light with updated glazing and double height spaces providing enhanced views of Trafalgar Square and Westminster. The public realm concepts include a new public square in front of the Sainsbury Wing with planting and seating.

See the National Gallery’s website here for more information.