preloader
Chelsea Townhouse, Selldorf Architects

Luma Arles

Luma Arles is a new contemporary art center that brings together artists, researchers, and creators from every field to collaborate on multi-disciplinary works and exhibitions.

Museum of Contemporary Art San Diego

Selldorf Architects was tasked with creating new architecture for the Museum of Contemporary Art San Diego, La Jolla that would give greater meaning to the whole, better connect the Museum to its spectacular coastal setting, provide significantly more gallery space, and create a more welcoming and clear entry.

21 East 12th Street

This new 118,500 sf mixed-use project is located on the corner of University Place and East 12th Street in Greenwich Village. The primary urban opportunities of the site are to connect to the thriving pedestrian activity and contribute to the public’s experience of the streetscape.

The Mwabwindo School

The Mwabwindo School will serve primary students in southern Zambia, located in a rural area where travel distance to school is one of the biggest impediments to quality education.

10 Bond Street

This new 34,000 sf residential building makes a strong contribution to New York’s NoHo neighborhood, a landmarked district characterized by elegant loft structures built during the late 19th and early 20th centuries.

SUNSET PARK MATERIAL RECOVERY FACILITY

The Sunset Park Material Recovery Facility is a processing center for New York City’s curbside glass, metal, and plastic recyclables which is being undertaken by Sims Municipal Recycling and the City of New York.

DAVID ZWIRNER 20TH STREET

For David Zwirner’s second location in Chelsea, Selldorf Architects designed a 30,000 sf building that is the first LEED certified commercial gallery in the U.S. The neighborhood’s industrial-aesthetic is the inspiration for the exposed concrete façade.

Latest News:

Hauser & Wirth LA Awarded the Los Angeles Conservancy’s 2018 Chair’s Award

February 21, 2018

We are excited to share that Hauser & Wirth Los Angeles has been awarded the Los Angeles Conservancy’s 2018 Chair’s Award, recognizing its significant role in the preservation of Los Angeles’ unique historic sites.

The late-19th and early-20th century former mill and food manufacturing facility was transformed into a contemporary and multi-disciplinary arts center. The design prioritized the preservation of the original buildings’ distinctive industrial character and enhanced its connection to the neighborhood’s artistic and historic context. The project includes galleries, event space, offices, a book shop, restaurant and large courtyard used for a variety of programming. Selldorf Architects acted as the consulting architect for the project, which was led by the LA-based firm Create Space.

Selldorf Architects Selected for Reinstallation of Collection of the High Museum of Art in Atlanta

February 5, 2018

We are pleased to announce that Selldorf Architects has been selected to design a major reinstallation of the permanent collection of the High Museum of Art in Atlanta. The reinstallation will involve all seven of the High’s curatorial departments and will emphasize key concepts across genres and time periods. The project will encompass the original Richard Meier designed Stent Family Wing as well as the 2005 addition by Renzo Piano – the Wieland Pavilion and Anne Cox Chambers Wing. Working with the Museum, Selldorf Architects will develop all aspects of gallery design and space planning, including wall configurations, casework design and fabrication, object placement and mounting, lighting and gallery wayfinding and signage. The work is set to commence in late spring of this year and will be open to the public in the fall.

LUMA Arles receives an Architecture Merit Award from AIANY

January 9, 2018

LUMA Arles, a new contemporary art center in Arles, France, received a 2018 Architecture Merit Award from AIANY! Announced at the annual Center for Architecture Design Awards Jury Symposium, the project repurposes the industrial ruins of a 16-acre rail depot for Fondation LUMA. Congratulations to the team, including landscape architects Bureau Bas Smets and executive architects C + D Architecture. Learn more about the project here.