preloader
Richmond Townhouse - London - Interior photo of living room - Selldorf Architects

Richmond Townhouse

London, England

This semi-detached townhouse in London’s Richmond district was completely redesigned to create a spacious, light-filled environment for a family of five with an extensive contemporary art collection. The exterior of the house was thoroughly restored, including the installation of a new slate roof and new windows. The formerly dark interior was entirely removed and replaced with a luxurious, roomy sequence of spaces.

An oak staircase with a balustrade made from solid natural brass connects all four floors in one continuous vertical shaft, surrounded by an elegant steel and glass enclosure. At the garden level, the house was expanded with a sleek extension for an indoor pool and spa, completely lined with custom-colored and glazed lava stone tiles. A green roof covers the pool extension, offering a view from the dining room of the formal garden beyond.

(Photography credits: Simon Upton)